Nieuwsbrief 4

We hebben goed nieuws!

Bestemmingsplan
Donderdagavond 30 mei 2024 heeft de gemeenteraad van de gemeente Epe unaniem het bestemmingsplan Kloosterhof Oene vastgesteld. Een enorme steun in de rug voor alle mensen die de laatste jaren druk zijn geweest met de planvorming.

Wat betekent dit? In de zienswijzennota – dat onderdeel is van het vastgestelde bestemmingsplan – kan je lezen wat er is aangepast ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is te vinden via deze link. Op het vastgestelde bestemmingsplan is nog beroep mogelijk.

Speelvoorziening
De speelvoorziening is uitgewerkt. Een groot deel van de nieuwe speeltuin komt
buiten de wadi te liggen, een klein deel in de wadi. Bij de uitwerking gaan we
zeer zorgvuldig om met de veiligheid van de kinderen. Er wordt binnenkort een
filmpje van de speelvoorziening op de website geplaatst.

detailweergave uit het ontwerp voor de speeltuin

Planning

Civiel
De tekeningen voor het bouw- en woonrijp maken van het gebied zijn nagenoeg goedgekeurd. De nutsbedrijven zijn meegenomen in het proces. Binnenkort wordt de planning van het archeologisch sleuvenonderzoek, grondsanering, het aanleggen van de nuts tracés (waaronder het plaatsen van een nieuwe trafo) en het bouwrijp maken gemaakt. We verwachten na de zomervakantie te starten met de werkzaamheden.

Woningen
In grote lijn is al bekend hoe de woningen er uit gaan zien. Het stedenbouwkundig-/inrichtingsplan is een bijlage bij het bestemmingsplan en in te zien via de downloads op de website. Ook de beeldkwaliteit staat in het genoemde document.

Architect Building Design is nu bezig met het definitieve ontwerp van de verschillende typen woningen. Er is overleg met de aannemers,  zodat de uitwerking van de woningen is afgestemd op hun bouwsysteem. Wij streven naar vergaande industrialisatie van het bouwproces. Wij verwachten dat het definitief ontwerp van alle woningen nog voor de zomervakantie is afgerond. Vervolgens wordt alles getoetst aan de dan geldende regelgeving. De aannemers kunnen dan na de zomervakantie de woningen verder uitwerken, waarna de omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Gelijktijdig worden alle benodigde verkoopdocumenten uitgewerkt.

Verkoopproces
Na de zomervakantie wordt de website geüpdatet. Op dat moment wordt ook het verkoopproces nauwkeurig uitgelegd, zowel op de website als via een nieuwsbrief. Op dit moment kunnen we nog geen antwoord geven op nadere vragen. We verwachten eind september/begin oktober bij jullie terug te komen met de verwachte start van de verkoop, waarschijnlijk nog in 2024.

We hopen – samen met jou – op een voorspoedig planproces. We houden je op de hoogte!

Verzonden op 26 juni 2024